Morfondírozás az 1%-ról

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mint tudjuk, lehetőségünk van személyi jövedelemadónk 1%-áról rendelkezni

valamely civil szervezet javára. Azt is tudjuk, hogy a civil szervezetek ezen támogatás nélkül meglehetősen eredménytelenül tudnának működni, tehát nagyon nagy jelentősége van annak az állampolgári magatartásnak, mely szerint közömbösek maradunk-e, vagy élünk ezen lehetőségünkkel. Voltak félelmeim azzal kapcsolatban, hogy azokban az esetekben, amikor a NAV készíti el az adóbevallást, az emberek többsége nem jelöl meg kedvezményezettet, akinek felajánlaná az 1 %-át. Íme, alátámasztásul egy tavalyi statisztikai adat: azok közül, akiknek a NAV készítette el a bevallását, 23%-uk rendelkezett az 1%-áról, azok közül pedig, akik saját maguk gondoskodtak erről, 78%-uk. Tehát az első esetben 67%-nyi 1% a költségvetés markában maradt. Talán akad mindenkinek egy szervezet, egy ügy, amit érdemesnek tart arra, hogy támogassa 1%-ával. 

A költségvetés nem fogja az ajándékként ölébe pottyant 1%-okat semmi olyan ügyre fordítani, mely amúgy az ő feladata lenne, mégis civil ellátásra szorul. Tegye meg mindenki, hogy megjelöl egy számára szimpatikus szervezetet, ne hagyja senki veszni ezt az összeget. Hiszen legyen ez akármennyi is, ez az az összeg, melyről mi rendelkezhetünk, nem pedig más dönt róla.

Ha a mi munkánk hiteles és meggyőző Számodra, és amennyiben szívesen lennél részese annak, hogy még több eredményt érjünk el, kérünk, támogass bennünket. Ne hagyd veszni az 1%-odat!