TÉVHITEK - 2016.09.20.

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tudnám bővíteni a felsoroltakat, de kóstolónak ez is elég:

"Megoldandó gondok az állatvédők leggyakoribb kihívásaiból: Magyarországon sok kutya kóborol az utcákon, kb. 20.000 kutya él állatvédők gondozása alatt, közel 2.000 kutya él és hal meg kínok között havonta. Jelenleg a felelős hivatalok a civil szférától várják a megoldást, hogy szedjék össze a lakosság által termelt kóbor kutyákat, rehabilitálják, és adják örökbe. Miközben hivatalosan állatvédő nem is gyűjthet be állatot az utcáról. Segíteni szeretnék, mert nagyon kell. A kérdések, amire jelenleg még nem lehet jól válaszolni:

1. Találtam egy kutyát, jöjjenek azonnal. Annyira sok a kutya, hogy az állatvédő szervezetek így is telt házzal, a legtöbben pedig kétszeres, háromszoros létszámmal működnek. Megoldás lehet plakátolni a megtalálás környékén, illetve a modernebb verziója: felrakni a közösségi média elveszett-talált oldalaira, helyi közösségek tájékoztatása.
2. Láttam egy kutyát itt és itt. Valaki látott valahol valamit. Nem vitte orvoshoz, nem fogta meg, nem fotózta le. Csak szólt, hogy tovább hárítsa a felelősséget, mert ezzel szerette volna magát kivonni a történetből. Amit lehetett, megtett. Pedig nem.
4. Mentettünk egy kutyát – átveszik? Bárki lehet ma állatvédő, nincs rá jogszabály. Bárki menthet kutyát. Csak fel kell kapni az utcán és lehet mondani. „megmentettük”. Sokan felelőtlenül vágnak bele, nem gondolják át, mivel jár. Aztán keresik nekik a helyet, hogy hogyan tudnának megszabadulni tőle, hiszen ők csak „mentették”.
5. Le szeretném adni a kutyám, már nem kell. ???" Forrás: Gurbán Lívia Fruzsina