SZÁLLÍTÁS - 2013.10.26.

Újabb transzportos album következik. Az égiek kegyelmeztek nekünk, és a találkozási pont Balatonakarattya lett,

nevezetesen a Lukoil kút. Jó hely, több szempontból is. Tehát nem kellett Érdig, a kevésbé romantikus autópályán utaztatni a külföldre távozó teleplakókat, hanem egy sokkal kellemesebb út állt előttünk. De ne menjünk a dolgok elébe! Ez nem szokott ilyen egyszerű lenni, ugyanis többnyire több szálon futnak az események, így most is egybeesett a szállítás a telep fejlesztési tervének egy újabb állomásával.

Ma jöttek betonozni a kutyaovi-bölcsi alapját, melyet német támogatónk, a Tierrettung-Ausland finanszíroz, mi csak koordinálunk. Tehát Krisztián és Gyula (Kókány) kiásták a tetszetős medret az alapnak, melyet Papp Attila csapata kívánt megtölteni tartalommal. (Ők voltak azok, akik Krisztián életművét, a fedett teraszt adomány gyanánt alapozták.) Első szóra. Tehát volt a feladat, az alap kiásása, melyre kevés idő állt rendelkezésre, így szinte fel sem kellett hívnom Gyulát, és már jött is. Gyönyörű mélyedést ástak Krisztiánnal, öröm volt nézni. Persze közben a telepet is megcsinálták.

A mai nap fél 8-kor kezdődött a telepen, akkor jött a brigád, kiknek a dolga az volt, hogy megtöltsék a medret sóderral, majd betonnal. Az indulást Akarattyára negyed 1-re terveztük. Szimpatikus időpont, mármint a pontos érkezést tekintve. De itt a szimpátia nem számít. Arról beszélni sem szeretnék, hogy a két telefonom permanensen szólt, melyeknek túloldalán probléma megoldását váró kétlábúak várták a megváltást tőlem. Na de én csak egy egyszerű földi halandó vagyok! Viszont az idő megy, a szekér halad. (Lásd Petőfi!)

Szokásos menetrend: teherautó kölcsönzése, a falka bejuttatása a csomagtérbe, le a Baross utcai rendelőbe, majd ki a telepre, ahol kisebb tömeg vár. Ilyenkor itt vannak az ideiglenes befogadók, itt van Raj Zsófi, aki több posztot tölt be az egyesületben – kizárólag önkéntes alapon -, most speciel nyakörveket vásárolt az utazóknak, ugyanis annak viselete kötelező az új élet küszöbén. Aztán ott van Gyula, aki ilyenkor vállalja a telep takarítását, melyben segítői voltak lányai – Noémi és Lilla -, valamint természetesen megérkezett Gina és Fanni, valamint Bekes Szilvi, aki a teleplakók simogatásfelelőse. Szóval mi némi késéssel, de elindultunk. Kísérőként Domán Andi, Takács Vica és Csonka Józsi is útra keltek. Kényeztetve voltunk: száz ágra sütött a nap, volt hangulatos CD a lejátszónkban (http://www.youtube.com/watch?v=2vTEstU1MRk ), tehát minden adva volt a jó hangulathoz. Odaértünk, aztán persze eltört a mécses néhányunknál: Vica Snoopy-t és Snooker-t siratta (mint átmeneti anyukájuk), én pedig Dorkát, a telepőrző brigád egyik tagját, aki mellesleg az egyik kedvencem volt. Tehát rövid, de intenzív bömbölés után meggyőztük magunkat, hogy olyan életük lesz, amilyet megérdemelnek, és tulajdonképpen ez a célunk, és ha elmegy egy, akkor egy másiknak esélyt adunk, és még hasonló közhelyekkel nyugtattuk magunkat, míg Heikéék autója elindult a messzeségbe. Mi pedig visszaindultunk.

A telepen minden rendben volt, kipakoltunk, Gina és Fanni segítségével megetettük a lakókat, majd hazajöttünk. És most közreadom a történteket.