SZILVESZTER - 2017.

Vajon elér bármeddig is az állatvédők könyörgése? Vajon megkönyörül bárki

is azokon az állatokon, akiknek ez a véget jelenti? Képesek azok az emberek mérlegre tenni saját múló szórakozásukat egy, vagy több állat életével, akik a durrogtatós bulihangulatra gerjednek? Az empátia és az értelem teljes hiányára vall, ha valaki kizárólag ily módon képes ünnepi hangulatba kerülni. A hang- és fényeffektek mögött ijesztő sötétség mutatkozik. Ne csapjuk be magunkat! Információban nincs hiány.

Évek óta rogyásig kapja mindenki a leckét, mégsincs semmi előrelépés. MInt ahogy egyéb tekintetben sem. Mármint felelős állattartás terén. Mert aki érinthető e tekintetben, az tudja, amit tudni kell. A többieket viszont így nem lehet megérinteni. Nem így lehet megérinteni. Minden propaganda ellenére ugyanannyian fognak petárdázni, és ugyanannyian nem fognak vigyázni a kutyájukra. Sőt! Szerintem negatív irányba billen a mérleg nyelve, hiszen a pirotechnikai eszközök eladásához több érdek fűződik, mint az állatok életének a védelméhez. Így ezt a csatát nem az állatok, és nem az Értük harcoló állatvédők nyerik. Nekünk "csak" érzelmi és etikai érveink vannak. Ez a mai világban kevés. Tehát számunkra a szilveszter az év fekete napja marad továbbra is. De azért könyörögve kérünk benneteket, gazdik!

Vigyázzatok az állataitokra! Bíznak bennetek. Ne hagyjátok cserben Őket! Zárjátok el kutyáitokat, cicáitokat, ne hagyjátok, hogy a halálba meneküljenek a mi szórakozásunk miatt!

Van véleményem a szilveszterkor tapasztalható emberi viselkedésről. Mindegyik halmazról: arról is, aki durrogtat, és arról is, akire állat élete van bízva, és túl nagynak bizonyul a feladat számára. Ha lesz időm és kedvem, akkor majd leírom.
Rengeteg kép kering a facebook-on olyan kutyákról, akik nem számíthattak arra, hogy gazdájuk fokozottabban vigyáz Rájuk az év eme - kinek ünnepi, kinek lidérces - napján, mely nap életük utolsó napja lett egyúttal. A sokkoló képek közt van egy, ami még sokkolóbb. Egy kutya, akit gazdája megkötött. Lehet, hogy amúgy is megkötve töltötte addigi életét, lehet, hogy "csak" az ominózus éjszakát óhajtotta így megoldani a gazda. Jött a rémület ideje, az emberek zajos ünneplése. Közben a gazda szintén ünnepelt valahol? Vagy a házban kortyolgatott valamit kedélyesen az ünnepi hangulat okán? Közben kutyája magára hagyva próbált menekülni, mert nem jutott Számára talpalatnyi hely a gazda közelében, bent a házban. Csak azt tudta, hogy menekülni kell, hiszen rettegett. Egy út volt, átugrani a kerítésen, ahonnan nem ért le többet. Míg a gazda kedélyesen a házban, vagy ki tudja hol ünnepelt, ő kínok közt, magányosan meghalt a kerítés túloldalán. Csak egy éjszakára kellett volna beengedni a házba. Gazda! Ha fel lennék ruházva efféle joggal, akkor én most eltiltanálak attól, hogy valaha bármilyen állat élete rád legyen bízva.

Kísértsen a kép, ami a te lelki nyomorúságodat tükrözi.