CSALUNK - 2017.06.29.

Vigyázat, csalunk!

Telepünk egyik emblematikus figurája Yeti,

az óriás bohóc, aki amúgy faját tekintve kutya, fajtáját illetően pedig komondor. Sokan szeretjük, hiszen Yetinek nagy szíve van, és remek humorérzéke. Ettől függetlenül nem kerülhette el a szokásos nyári fazonírozást, ugyanis a kennel klímájának javítására szolgáló párakapu nincs jó hatással bundájának az állapotára. (Nem a levegőbe beszélek, ugyanis hasonló hajberendezésem van, mint Yetinek.)

Szóval felkértük Vincze Tímeát a gigantikus eb nyírására, meg is beszéltük, hogy találkozunk a rendelőben, hiszen arra esély sem volt, hogy Yeti együttműködőnek bizonyult volna a hosszas művelet alatt, így alvó üzemmódban történt a küllemjavítás. Potroh részen siralmas volt bundájának az állapota, viszont előre haladván feltűntek perspektivikus zónák, így kérésemre Yeti exponált testrészein hagytunk mutatóba némi sörényt, hogy azért már mégse kelljen bujdokolnia teljes meztelensége okán. Mivel a hajszobrászat egybeesett Yeti ivartalanításával is, szép zöld ruhácskát kapott, mely amúgy az erős UV sugárzástól is védte szőr nélkül maradt testét.

Yeti azóta előre megfontolt szándékkal, anyagi előnyszerzés céljából XXL-es uszkárként próbálja szándékosan félrevezetni a gyanútlan látogatókat. Mi most lerántjuk Róla a leplet. Ha valakit teleplátogatás során megszólítana, és felárral kínálná magát, mint kuriózum, senki ne dőljön be Neki. Ő Yeti.