TELT HÁZ - 2018.02.08.

A Corsóban befogott kaukázusi főszereplésével zajló folytatásos teleregény mai epizódjában történtek:

mivel a telepen nincs helyünk se kicsi, se nagy kutya elszállásolására, Hill-t (spontán felindulásból a Hill - angolul hegy - nevet kapta, mint hegyomlás méretű eb) tegnap a rendelő kisméretű várójában voltunk kénytelenek hagyni. Tettük ezt azért is, mert akkor még biztos voltam abban, hogy estefelé - amikor az átlagemberek hazatérnek otthonukba - izgatottan fog jelentkezni a gazdi elszökött kutyájáért. Nem így lett, tehát ma ki kellett ebrudalnunk Hill-t a telepre.

Krisztián fejében kombinatorikai képletek kergették egymást, míg a telepre tartottunk a csomagtartó teljes légterét betöltő Hill-lel, valamint a hátsó ülésen helyet foglaló 3 ivarszervét vesztett teleplakóval. A túlméretes ebet betoltuk a kiszemelt kennelbe, ahol 2 teleplakó várta nagy szeretettel. Kissé zsúfoltan voltunk, hiszen mi is benn toporogtunk, hogy közbelépjünk, egy esetleges verekedés kialakulása esetén, de ez szerencsére elmaradt. Hill közömbösen viselkedett vendéglátóival, viszont 1,5 perc alatt felmérte, hogy zárt helyen van, ahonnan csak felülről szabadulhat. Kimentünk, és kicsit messzebbről figyeltük folyamatos és kitartó próbálkozásait a kijutásra. Naívan azt hittem, hogy képtelen lesz a testsúlyából adódóan leküzdeni a magasságot, de pontosan látszott, hogy minden lehetőséget latba vesz a szabadulás érdekében. Nagyjából 8 perc kellett ahhoz, hogy feltornázza magát az ól tetejére, ahonnan már csak integethettünk volna neki. Tudni kell, hogy a kutyák elhelyezésekor egyik fő szempont, hogy a mászós, szökős hajlamú kutyák belső kennelbe kerüljenek, ahonnan nem tudnak kijutni. Mivel nem kevés ilyen lakónk van, a belső kennelek már eleve eléggé telítve vannak, tehát újabb háromlépcsős cserét kellett végrehajtani: Hangárt ideiglenesen bevittük a konténerházba (ahol nem lehet kutya, így elfoglalta helyét a bennlévő 3 másik kutya mellett), Kuksit áttettük Hangár helyére (Kuksi helyből ugrik 1,6 m-t, valamint meglehetősen kötekedő természetű), Hill-t pedig átköltöztettük Lipóta és Karola mellé a belső kennelbe. Pár pillanat elég volt ahhoz, hogy észlelje az új hely adottságait, nevezetesen azt, hogy tető állja útját a szabadulásnak. Csapdába esett, mi pedig megkönnyebbülten kipipáltuk a feladatot.

Múltkor megosztottam egy kennelverekedés életben maradt áldozatának képeit. A poszt üzenete az volt, hogy többek közt ezt okozza a zsúfoltság a telepeken, megértést kérünk. Ezen poszt kapcsán olvastam egy olyan hozzászólást, melyben egy valószínűleg rengeteg testközeli telepes tapasztalattal rendelkező hölgy azt írta, hogy számára ezek a képek a hozzáértés hiányáról tanúskodnak, hiszen nem szabadna támadó hajlamú ebet összezárni másikkal. Nos, holnap szívesen látjuk a hölgyet, meghallgatnánk szakértő tanácsait arra vonatkozóan, hogy vajon hogyan helyez el egy újabb kutyát egy teltházas telepen - minden fontos szempontot figyelembe véve. Ja, és azt a szempontot is, mely szerint ebrendészeti telep lévén kötelező fogadnunk Kaposvár közigazgatási területéről a közterületen kóborló kutyát. Mindezt altatás nélkül. Nagyjából ennyi a feladat. Minden nap!