ADOMÁNY - 2017.07.

Számos kommunikációs elmaradásom van, melyeket kötelező jelleggel pótolni fogok,

akár folytatásos formában is. Ugyanis a szereplők mások, a téma viszont ugyanaz, és számomra kedves és nagyon fontos témáról van szó, nevezetesen az adakozásról. Rengetegszer - de nem elégszer - kifejeztem azon véleményemet, mely szerint bizonyos ügyek, bizonyos szervezetek támogatása fontos, példaértékű és követendő dolog. Nálunk fejlettebb országokban ennek komoly hagyománya és kultúrája van. Ott a sikeres cégek kötelező jelleggel felkarolnak egy-egy Általuk választott, Számukra szimpatikus ügyet, illetve az ügyet képviselő szervezetet. Ezek a szervezetek többnyire társadalmilag fontos, ám az állam által nem finanszírozott és nem menedzselt munkát végeznek.

A komoly, sikeres cégek valószínűleg azért tudtak sikeressé válni, mert kellően nagyvonalúak, mert nem az öncélú profitszerzés a motivációjuk, hanem egy más elvek mentén működő szakmai és üzleti presztízs, mely elegendő profitot is hoz. Ebből a profitból egy egészséges értékrenddel rendelkező üzletember örömmel oszt vissza olyan dolgokra, melyeket szívesen támogat, hiszen társadalmi szinten ezek szintén fontos befektetések. Értem ez alatt azt, hogy egy jó attitűddel rendelkező cégtulajdonos pontosan tisztában van azzal, hogy ki kell vennie a részét a társadalmi felelősségvállalásból, hiszen akinek van lehetősége tenni valamely közérdekért, annak kell is tennie érte.

Az állatok védelmével kapcsolatban meglehetősen elfogult vagyok. Elfogultságomat nemcsak az Irántuk való kötődésem magyarázza, hanem az abban való hit is, hogy azokban az országokban, ahol megbecsülik az állatokat, és ezzel párhuzamosan elítélik és büntetik azokat, akik szenvedést okoznak Nekik, egy jobb világra számíthatnak az ott élők. Szóval az állatokkal való jó bánásmód, életüknek és érzéseiknek a tisztelete egy olyan társadalmi hozzáállást feltételez, mely nélkül nincs kilátás arra, hogy utolérjük azokat az országokat, ahová a magunkéból menekülünk.

Szóval némelyek felismerik a civil szervezetek munkájának támogatásának a fontosságát, némelyek tisztában vannak azzal, hogy országunkban az állatokkal való bánásmód, és az ennek következtében kialakult neuralgikus helyzet mindenki számára ad tennivalót. Aki nem tud aktívan részt vállalni az állatvédelem feladataiból, az például támogathatja azokat, akik ezt teszik, hiszen támogatás nélkül csak a tehetetlen elszántság marad.

Ezen meggyőződésből fakadóan szeretném megköszönni soron következő posztjainkban néhány adakozó kedvű cégnek, hogy megtiszteltek bennünket támogatásukkal.

A példaértékű kezdeményezés nagyon jól sikerült, így köszönjük a felajánlóknak - Trattoria La Prima, Subito Pizzéria, Torkos Gyorsbüfé - is, és a vásárlóknak is, hogy hozzájárultak azoknak a kutyáknak és cicáknak az élelmezéséhez, akik emberi felelőtlenség miatt szorulnak a mi gondoskodásunkra.

http://74nullanulla.hu/cikkek/2017/06/28/nagy-siker-volt-a-kaposvari-pizzas-gyujtes-kozel-1-tonna-allateledelt-gyujtott-ossze-a-3-pizzeria.html