FELADATVÁLLALÁSUNK - ISMÉTLÉS - 2017.11.13.

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ismétlődően visszatérő csesztetés teszi indokolttá, hogy sajtóközleményt tegyek közzé n

éhány minket érintő témakörben. Tehát:
- a kóbor kutyák problémáját megoldani minden település önkormányzatának a feladata. Ezt ismertetni a megye településeinek lakóival nem a Kutyatár dolga. A tapasztalatok szerint az önkormányzatok többsége nem kínál megoldást a kóbor kutyák problémájára, némelyek viszont feladatvállalási szerződés keretében rábízzák a feladatot egy állatvédő egyesületre. Ha valaki kóbor kutyát lát, jelezze azt a helyileg illetékes önkormányzatnál.
- a Kutyatár nem politizál, sőt, semmiféle érdeklődést nem tanúsít a politika iránt. Munkájában soha semmilyen szerepet nem játszott a politika, tevékenységét soha nem befolyásolták ilyen jellegű irányultságok. Erre amúgy az alapszabályában is kitér. Ezért határozottan elutasítjuk azokat az erős politikai befolyásoltság alatt álló, ebből kifolyólag meglehetősen elfogult megnyilvánulásokat, melyek ilyen indíttatásból a Kutyatár-ról negatív és valótlan dolgokat állítanak.
- a Kutyatár Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától nem puszira kap támogatást. Az önkormányzat kötelezően ellátandó ebrendészeti feladatát feladatvállalási szerződés keretében a Kutyatár végzi. A feladat ellátásához évi 7 MFt-ot állapított meg az önkormányzat, mely pénzt az egyesület nem csókosként kapja, hanem az önkormányzattól átvállalt feladat ellátására. Hogy senki ne aludjon álmatlanul éjszaka olvasván az összeg nagyságát, jelzem, hogy a havi állatorvosi költségünk közel 900.000 Ft - és ez a minket érintő költségek közül csak egy tétel. Sejtem, hogy ez valószínűleg kevésbé izgalmas téma, mint az, hogy a Kutyatár politikai szimpátia-elvek alapján aránytalanul támogatott egyesület. Aránytalanul? Mihez képest?
- amennyiben valaki szeretne a Kutyatár-ról bárminemű információt közzétenni, vagy szeretné véleményezni a Kutyatár tevékenységét, igyekezzen minél alaposabban tájékozódni, hogy ne kelljen szánalmasan törölnie és javítania a rólunk írtakat. Például meglehetősen ízléstelennek tartom, ha valaki azt sugallja, hogy kényelmes kifogásként telt házra hivatkozunk, hogy sorsára hagyhassunk egy Karakószörcsökön feltűnt gazdátlan kutyát. A Kutyatár telepe nem titkosított NASA övezet, hanem mindenki által látogatható, így bárki meggyőződhet személyesen a telep zsúfoltságáról, és feltehet kérdéseket a működésünkről - már amennyiben az a cél, hogy megismerje a valóságot, ne pedig sárral dobáljon egy olyan szervezetet, akik olyan feladatot látnak el, mely a városlakók érdekét szolgálja. A sárdobálóét is. Ha valaki tájékozódna, és a lehetőségekhez képest igyekezne tisztességesen viselkedni, akkor nem kerülne olyan helyzetbe, melyre azt szokás mondani: Ez a vonat már elment. Remélem érti, akinek értenie kell.
Végezetül: nem szívesen rugózom ilyen témákon, viszont néha szükséges. Szeretnénk a munkánkat úgy végezni, hogy ne kelljen a kutyaszaron kívül azt is takarítani, amit egyesek ránk dobálnak.
A pár kép azt tükrözi, hogy számunkra más a prioritás, azaz azt látjátok, hogy nekünk mi a fontos. Mi sem mocskolódunk másról, nem terjesztünk félrevezető, hazug információkat - nem kérünk semmi különöset, csak ugyanezt velünk kapcsolatban. Mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Ki kellene próbálni, hátha jobban mennének a dolgok a világban.